Na Lysej pri Drienici bude koncom februára zimný zraz turistov

06.02.2011 Sabinov

Drienica/Lysá 6. februára (TASR) - Desiatky milovníkov zimnej turistiky a hlavne bežeckého lyžovania očakávajú organizátori 24. až 27. februára na 1. ročníku zimného regionálneho zrazu turistov na Lysej v Čergovskom pohorí.
Podujatie pripravuje Klub slovenských turistov (KST) Tatran Prešov v spolupráci s Regionálnou radou KST.
K dispozícii bude desať okruhov, pričom jeden na druhý nadväzuje, to znamená, že každý účastník si môže vybrať podľa svojich schopností a kondície. Najdlhšia trasa v okruhu Lysá – Čergov je 22- kilometrová a potom okolo 33-kilometrová trasa, ktorá vedie dole do Majdanu cez Priehybu, Javorinu späť na Lysú, uviedol pre TASR predseda organizačného výboru Jozef Senko.
Dodal, že pre účastníkov je pripravené ubytovanie v dvoch zariadeniach, kde bude k dispozícii približne 100 lôžok, to však nie je podmienkou na účasť na zraze.
\"Podobné podujatie sme organizovali už pred rokom aj keď pod iným názvom a zúčastnilo sa na ňom viac ako 70 ľudí z Prešova i okolitých okresov, \" povedal Senko.
V spomínanom lyžiarskom stredisku je síce veľa vlekov a zjazdových tratí, v posledných rokoch je tu však problém so snehom a preto jedným z cieľov organizátorov je oživenie tejto oblasti aj prostredníctvom bežeckých podujatí.
\"Bežecké lyžovanie patrí medzi najkrajšie športy, účastníci majú možnosť nielen športového vyžitia, ale urobia niečo pre svoje zdravie a práve v tomto ročnom období môžu vidieť nádherné prírodné scenérie, \" konštatoval Senko.
Organizátori veria, že koncom mesiaca bude dostatok snehu na to, aby pripravili pre bežkárov kvalitné trasy. V prípade, že by snehu nebolo dosť, k dispozícii bude šesť peších trás. Večerný program v ubytovacích zariadeniach bude obohatený premietaním diapozitívov a videí.
 

Vyberte región